Overslaan naar content

Leren

Of je nu bij ons komt werken, een duaal-plek zoekt, stage wilt lopen, een BBL- plek hebt of een zij-instromer bent. In de dagelijkse praktijk leer je het meest. Lees hier meer over alle mogelijkheden om te (blijven) leren en werken bij Zorgcentra Meerlanden.

Meld je aan voor een BBL-opleiding!

Werken en leren tegelijk om verzorgende 3IG of verpleegkundigen te worden. Dat kan bij Zorgcentra Meerlanden. Lees hieronder meer info of meld je meteen aan via de onderstaande button!

Jouw ontwikkeling is onze zorg

Wij vinden het belangrijk dat jij de ruimte krijgt om te groeien. Als verpleegkundige ben je nooit uitgeleerd. Je geeft zelf richting aan de inhoud van je werk én aan jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld door verder te leren van niveau 3 naar niveau 4. Of door je te ontwikkelen in de breedte van je functie. Voorbeelden hiervan zijn het begeleiden van leerlingen, het geven van klinische lessen en het bespreken van casussen in het verpleegkundig overleg. Dit maakt jouw werk extra gevarieerd en uitdagend. Heb je een idee om onze zorg te verbeteren? We beloven je, er wordt altijd naar je geluisterd.

Stages

Stage lopen bij Zorgcentra Meerlanden is voelen, ontdekken en proeven hoe je warme en professionele zorg kunt geven aan onze oudere zorgvragers op zowel somatische als psychogeriatrische afdelingen, maar ook de wijkzorg biedt mogelijkheden. Het geeft je een indruk van de zorg en alle facetten die daarbij komen kijken. Vanaf alle drie onze locaties bieden we stageplekken aan voor niveau 1, 2, 3, 4, MMZ 3/4, niveau 5/6 en verpleeghulp voor artsen in opleiding. Voor andere stages zoals maatschappelijke stages zijn er in overleg mogelijkheden.

BBL voor (hbo) verpleegkundigen en verzorgenden

Zorgcentra Meerlanden is een erkende praktijkinstelling. We werken samen met erkende onderwijsinstellingen in de regio voor BBL mogelijkheden. Wij bieden de volgende opleidingen aan: Verpleegkundige MBO (niveau 4), Maatschappelijke zorg/verzorgende Individuele Gezondheidszorg (MZ/VIG, niveau 3) en hbo-verpleegkundige. In principe start de opleiding twee keer per jaar; in september en februari. Informeer gerust als je meer wilt weten over de toelatingseisen en startmomenten.

Leerplein

Ons leerplein is er voor mantelzorgers en vrijwilligers. Het leerplein is een digitale omgeving waar informatie staat die ondersteunend kan zijn in het verlenen van veilige en goede zorg. Ben je vrijwilliger of mantelzorger? Via deze link kun je een gratis account aanmaken. Kijk hier voor een cursusoverzicht of ga naar de inlogpagina als je al een account hebt. Voor onze medewerkers hebben we een eigen kennisplein.

Andere mogelijkheden en informatie

Je kunt bij al onze drie locaties stage lopen of door middel van een leerwerkplek je carrière in de zorg starten. We bieden je begeleiding, zowel vanuit onze ervaren praktijkopleiders, als vanuit jouw werkbegeleiding. Ook hebben we soms plek voor zij-instromers. Heb je vragen hierover? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons Opleidingscentrum via opleidingen@zorgcentra-meerlanden.nl of bel of mail naar ons HRM team

Stage ervaringen

Lees wat een aantal van onze stagiairs zeggen over hun stageperiode.

 • Ik heb stage gelopen voor 10 weken op de afdeling nieuwbouw in de Meerstede. Het was een hele drukke maar ook leerzame en leuke stage. De collega’s in het team zijn erg aardig en altijd bereid om te helpen met het geven van feedback of met de opdrachten. Dit is erg fijn aan de afdeling. Verder is de afdeling goed gestructureerd en worden er veel activiteiten met bewoners ondernomen. De tip die ik meegeef aan de nieuwe student is; Behoud je rol als stagiaire en probeer veel momenten te gebruiken om feedback te vragen of vraag of iemand met je mee kan lopen.

  Sophie

  Leerling verpleegkunde Hogeschool Leiden, 2e jaars

 • Ik heb mijn stage gelopen op twee psychogeriatrische afdelingen. Ik heb deze stage heel veel geleerd en ik heb gezien hoe verschillend het ziektebeeld en het gedrag van de zorgvragers kunnen zijn. Het is heel interessant om je te verdiepen in de verschillende soorten benaderingswijzen, dus ik zou zeker aanraden om hiermee aan de slag te gaan en die uit te proberen op de afdeling. Ik vond het fijn dat ik begeleid werd deze stage door zorgverleners die je altijd wilden helpen en die genoeg ervaring en kennis hadden. Zonder hen en de enthousiaste collega’s was ik nooit zo gegroeid tijdens mijn stage. Er word ook zeker rekening gehouden met wat je zelf wilt en kan, dus wees niet bang om voor jezelf op te komen!

  Jente

  HBO-V, 2e jaar op Hogeschool Leiden

 • Ik heb mijn stage als erg leuk ervaren. Ik vond het leuk dat ik met verschillende andere studenten samen te werken en het team was erg leuk. Ook heb ik veel geleerd van de PG-afdeling, ik moest in het begin wennen aan de manier van communiceren met dementerende, maar ik heb ervaren dat ik de puurheid van mensen met dementie heel erg fijn vond. Ik ben erg blij dat ik deze stageplek heb mogen zien en ik heb het erg naar mijn zin gehad.

  Vera

  3de jaar HBO Verpleegkunde student

 • Ik heb echt een geweldige stageperiode gehad in de Meerstede, op de afdeling Kerkzicht. Ik heb geleerd hoe ik de bewoners moest helpen met de ADL, hoe ik de zorg moet coördineren en ik heb vooral een grote stap gemaakt in mijn communicatieve vaardigheden. Ik neem mee naar de volgende stage hoe ik feedback kan geven aan collega’s en hoe ik taken kan verdelen als ik dag oudste ben.

  Dipali

  HBO-V, leerjaar 2