Skip to content

Zorgen doen we met en voor elkaar!

Een dagje mee met Soraya...

Soraya is van gastvrouw doorgeleerd naar verzorgende IG. Inmiddels vervult zij de rol van de digicoach. Ze vertelt erover in het filmpje hiernaast.

Anne Mooren Eerstverantwoordelijk verzorgende somatiek De Meerwende

Ik ben Anne en ondertussen 12,5 jaar werkzaam in De Meerwende op de afdeling somatiek. Ik ben binnen de stichting begonnen met mijn bijbaantje als huiskamermedewerker en ondertussen doorgegroeid naar eerstverantwoordelijk verzorgende. Wat houdt een EVV-er nou precies in?  Als een spin in het web van je bewoner zorg jij dat je alle touwtjes onder controle hebt. Je bent het aanspreekpunt van verschillende disciplines en je wordt uitgedaagd om de beste zorg voor je bewoner te organiseren. Het is een baan met verschillende verantwoordelijkheden maar als je dan een tevreden bewoner ziet die daadwerkelijk groei doormaakt omdat jij allerlei disciplines inzet, ben je de trotste verzorgende op aarde.

Een dagje mee met Hakima...

Hakima werkt als verzorgende IG in opleiding bij Zorgcentra Meerlanden. Zij heeft eindelijk de kans gekregen om door te ontwikkelen. Kijk het filmpje om te zien hoe dat haar af gaat.

Laura van de Linden Leerling verpleegkundige en eerstverantwoordelijk verzorgende De Meerstede

Ik ben begonnen met een leer-en-werktraject als verzorgende IG. Tijdens mijn opleiding heb ik vele verschillende kanten van de zorg gezien. Van somatiek, naar psychogeriatrische zorg, van kleinschalig wonen tot werken met cliënten met een verstandelijke beperking. In 2010 heb ik mijn diploma gehaald. Hierna ben ik een andere weg ingeslagen. Ondanks dat ik daar een ontzettende leuke en leerzame tijd heb gehad, miste ik het contact met de ouderen heel erg. Zodoende ben ik weer teruggegaan in de ouderenzorg.

 In 2018 heb ik mijn plekje in De Meerstede gevonden. Op de afdelingen Kerkzicht en Poortzicht. Dit zijn twee kleine verpleegafdelingen in een kleinschalige woonvorm. Ik voelde mijzelf hier helemaal thuis. Werken bij De Meerstede voelt veilig en vertrouwd. Ons kent ons. Iedereen wenst elkaar een goedemorgen of een fijne avond. Ook voelen familie van cliënten zich vaak vertrouwd. 

Het allerleukste in mijn werk vind ik – naast het leveren van de dagelijkse zorg bij onze cliënten – het begeleiden van leerlingen en stagiaires. Het delen van Mijn kennis en het overbrengen van mijn passie. Met als doel het enthousiasmeren van mijn leerlingen en studenten voor het werkenin de zorg.

Een dagje mee met.. Judith!

Judith werkt als groepsbegeleider binnen Zorgcentra Meerlanden. De psychogeriatrie in de locatie De Meerwende is haar vaste standplaats.

Ruth van Dam Leidinggevende wijkzorg ’t Kloosterhof Mijn carrière begon ooit als broodmeisje in een zorgorganisatie, waar ik de opleiding tot verzorgende IG gevolgd heb. Na het behalen van mijn diploma heb ik de overstap gemaakt naar Zorgcentra Meerlanden. Daar hebben ze mij de kans gegeven om een wijkteam op te zetten in Aalsmeer, deze kans heb ik met beide handen gegrepen. In die tijd kreeg ik ook de mogelijkheid om door te leren tot verpleegkundige met de wondzorg specialisatie. Op ditmoment ben ik leidinggevende bij het wijkteam en neem ik deel aan het locatie managementteam. Zorgcentra Meerlanden heeft mij laten zien waar ik toe in staat ben en heeft mij de kansen en begeleiding gegeven om door te groeien.