Zorgcentra Meerlanden 

Vanuit De Meerwende, De Meerstede en ’t Kloosterhof in Badhoevedorp, Hoofddorp en Aalsmeer bieden wij diensten, activiteiten, wijkzorg en wonen met zorg. We werken kleinschalig en de lijnen zijn kort. Onze deskundige teams en vrijwilligers werken met plezier en met trots.

Wat het betekent het voor jou? 

Dat je deel uitmaakt van een kleinschalige, platte organisatie met een open werkcultuur. Een plek waar jij ruimte krijgt om initiatief te nemen. Wij bieden niet alleen de beste zorg richting onze cliënten. We zorgen ook voor jou als werknemer.


Werken met hart voor de ouderenzorg

Complete, langdurige zorg leveren aan ouderen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Daar staan wij voor. We doen dit op een professionele en persoonlijke manier. In alles wat we doen staat de cliënt centraal. We stellen onszelf continu de vraag hoe we de cliënt het beste kunnen helpen. Iedere zorgvraag en cliënt is immers weer anders. Diezelfde variatie zien we terug in het werk bij Zorgcentra Meerlanden. Sommige collega’s komen als wijkverplegers bij mensen thuis en andere collega’s bieden zorg of ondersteuning in één van onze drie woonzorglocaties. Op deze site lees je meer over leren en werken bij Zorgcentra Meerlanden, ons recruitment proces en uiteraard ook onze vacatures.

Onze locaties en onze mensen 

Bij onze zorgcentra werken professionals die vanuit hun hart zorgen voor onze ouderen. Zorg bieden van begin tot eind en het opbouwen van een échte band, daar gaat het om. Of dit nu bij de cliënt thuis is of in één van onze locaties in Badhoevedorp (De Meerwende), Hoofddorp (De Meerstede) of Aalsmeer (’t Kloosterhof). 

Waar je ook werkt, je doet dit vanuit een omgeving waar warmte, waardering en zeggenschap centraal staan. Als team staan we voor elkaar klaar, omdat we allemaal een belangrijke overtuiging delen: zorgen doen we met elkaar.

Wil je meer weten over de locaties? Neem dan ook eens kijkje op onze website of de Facebookpagina van 't Kloosterhof, De Meerwende of De Meerstede

 • Leuke en professionele collega's
 • MKSA regeling en andere goede arbeidsvoorwaarden
 • Elke dag een gratis kopje soep
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Kleinschalige en betrokken organisatie
 • Flexibele werktijden waar mogelijk

Vacatures

Zorgen doen we met elkaar

Social media Specialist
Zorgcentra Meerlanden
 • Badhoevedorp, Nederland
Medewerker Huishouding
De Meerstede
 • Hoofddorp, Nederland
Verzorgende IG Thuiszorg
De Meerstede
 • Hoofddorp, Nederland
Verpleegkundige Thuiszorg
De Meerstede
 • Hoofddorp, Nederland
ICT Adviseur
Zorgcentra Meerlanden
 • Badhoevedorp, Nederland
Leidinggevend Wijkverpleegkundige (hbo)
De Meerwende
 • Badhoevedorp, Nederland
EVV (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende)
De Meerstede
 • Hoofddorp, Nederland
Open sollicitatie
't Kloosterhof, De Meerwende, De Meerstede
 • Badhoevedorp, Aalsmeer en Hoofddorp, Nederland
Verzorgende IG (somatiek)
De Meerwende
 • Badhoevedorp, Nederland
Verpleegkundige Somatiek of PG
De Meerwende
 • Badhoevedorp, Nederland
Verzorgende IG (Psychogeriatrische afdeling)
De Meerwende
 • Badhoevedorp, Nederland
Verzorgende IG Thuiszorg
De Meerwende
 • Badhoevedorp, Nederland
EVV (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende)
De Meerwende
 • Badhoevedorp, Nederland

Wil je meer weten of solliciteren?

Ben je enthousiast over de mogelijkheden bij Zorgcentra Meerlanden of een van onze locaties? Kijk dan bij de vacatures. Staat jouw droombaan er (nog) niet tussen? Reageer dan op een open sollicitatie of stuur een e-mail naar recruitment@zorgcentra-meerlanden.nl. We proberen binnen 2 - 3 werkdagen te antwoorden. 

Recruitmentproces 

Ben je nieuwsgierig hoe ons recruitmentproces eruit ziet? Dat snappen we! Niet voor alle vacatures is het helemaal gelijk, maar hierbij een omschrijving hoe het er in de meeste gevallen verloopt:  

 • Solliciteer via onze website/de vacature link;     
 • We beoordelen samen met de vacaturehouder (vaak jouw toekomstig leidinggevende) je sollicitatie;     
 • Als we enthousiast zijn nodigen we je uit voor een eerste gesprek op locatie; 
 • Vinden we allebei nog steeds dat we een goede match zijn? Dan volgt er vaak nog een tweede gesprek of een meeloopdag, -ochtend of -middag; 
 • Hierna krijg je van ons een aanbod en kan je aan de slag vanuit één van onze drie locaties. 

We streven ernaar de procedure snel te doorlopen. Zo kan je al binnen twee weken aan de slag! 

Andere vragen of wil je graag iemand spreken? 

Stuur ons gerust een e-mail recruitment@zorgcentra-meerlanden.nl of bel naar de afdeling HRM 020 2470100 (bereikbaar van maandag - vrijdag tussen 9.00 en 16.00).  

Ben je sowieso nieuwsgierig en wil je weten of werken in de zorg iets voor jou is? Kijk dan eens op Ontdek de zorg of doe een test op YouChooz om te kijken welke opleiding of baan bij jou past. Je mag ook altijd onze HRM-afdeling benaderen om te kijken of je een keertje mee kunt lopen of een kop koffie kan komen drinken.

Leren en werken 

Bij Zorgcentra Meerlanden staat opleiden, leren en ontwikkelen centraal. We hebben uitdagende stageplaatsen en leerwerkplekken. Zo kun je bij ons stage lopen, een BBL opleiding volgen, maar zorgen we ook dat onze medewerkers continu kunnen blijven leren door middel van van bij- en nascholing trainingen en opleidingen. Je leert immers het meest in de dagelijkse praktijk. 

Via ons Leerplein kunnen onze vrijwilligers en mantelzorgers gratis cursussen volgen. We vinden het belangrijk dat iedereen zich steeds blijft ontwikkelen in dit mooie vak. 

Stages 

Je kunt bij al onze drie locaties stage lopen of door middel van een leerwerkplek je carrière in de zorg starten. We bieden je begeleiding, zowel vanuit onze ervaren praktijkopleiders, als vanuit jouw werkbegeleiding en onze leercoach. 

We ondersteunen je bij het opzetten van een leerwerkplan met daarin jouw leerdoelen gekoppeld aan de competenties. Binnen de begeleiding staan het geven en ontvangen van feedback en het reflecteren centraal.

Stage lopen bij Zorgcentra Meerlanden is voelen, ontdekken en proeven hoe je warme en professionele zorg kunt geven aan onze oudere zorgvragers op zowel somatische als psychogeriatrische afdelingen, maar ook de wijkzorg biedt mogelijkheden. Het geeft je een indruk van de zorg en alle facetten die daarbij komen kijken. Vanaf alle drie onze locaties bieden we stageplekken aan voor niveau 1, 2, 3, 4, MMZ 3/4, niveau 5/6 en verpleeghulp voor artsen in opleiding. Voor andere stages zoals maatschappelijke stages zijn er in overleg mogelijkheden. 

BBL voor (hbo) verpleegkundigen en verzorgenden 

Zorgcentra Meerlanden is een erkende praktijkinstelling. We werken samen met erkende onderwijsinstellingen in de regio voor BBL mogelijkheden. Wij bieden de volgende opleidingen aan: Verpleegkundige MBO (niveau 4), Maatschappelijke zorg/verzorgende Individuele Gezondheidszorg (MZ/VIG, niveau 3) en hbo-verpleegkundige. In principe start de opleiding twee keer per jaar; in september en februari. Informeer gerust als je meer wilt weten over de toelatingseisen en startmomenten.

Meer weten of informatie over plekken? 

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons Opleidingscentrum via opleidingen@zorgcentra-meerlanden.nl. Zij kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden en vereisten. 

Leerplein en kennisplein Zorgcentra Meerlanden 

Ons leerplein is er voor mantelzorgers en vrijwilligers. Zorgcentra Meerlanden geeft graag de aandacht, ondersteuning en scholing die nodig is om een goede bijdrage aan de zorg te kunnen leveren en heeft hiervoor het leerplein ontwikkeld. Het leerplein is een digitale omgeving waar informatie staat die ondersteunend kan zijn in het verlenen van veilige en goede zorg. Ben je vrijwilliger of mantelzorger? Via deze link kun je een gratis account aanmaken. Kijk hier voor een cursusoverzicht of ga naar de inlogpagina als je al een account hebt. 

Al onze medewerkers hebben toegang tot het kennisplein. Hier staan alle modules voor de bij- en nascholing. Zo kun je dus ook als medewerkers continu door blijven leren. 

Vrijwilligers 

Ieder heeft een eigen motivatie om actief te willen zijn als vrijwilliger; betrokkenheid bij de medemens, sociale contacten, inzet van eigen kwaliteiten, (werk)ervaring opdoen, nieuwe vaardigheden aanleren of als onderdeel van je re-integratie. Bij Zorgcentra Meerlanden hebben we uiteenlopende mogelijkheden voor vrijwilligers. Samen met de Coördinator Vrijwilligers van de locatie bespreek je wat goed bij jou zal passen. Wat je ook doet, wij vinden het belangrijk dat jij doet waar je goed in bent en dat het jou veel plezier geeft.

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk of je aanmelden voor een vrijblijvend gesprek? Kijk dan op de vrijwilligerspagina van ’t Kloosterhof (Aalsmeer), De Meerwende (Badhoevedorp) of De Meerstede (Hoofddorp).