Skip to content

Zorgbemiddelaar met opleiding (instapniveau)

Badhoevedorp/Hoofddorp/AalsmeerZorgcentra Meerlanden

Functieomschrijving

Wil jij het verschil maken in zowel de ontwikkeling en bevordering van de cliëntinstroom?


Ben je toe aan de volgende stap in je carrière?

Zorgcentra Meerlanden biedt jou de kans om een opleiding te volgen en jezelf te ontwikkelen tot zorgbemiddelaar.


Wij zijn op zoek naar een Zorgbemiddelaar in opleiding voor ongeveer

 • 20-24 uur per week
 • Je bent werkzaam op en voor al onze locaties.
 • Functie-indeling is: FWG 50 conform cao VVT, de zij-instroomperiodiek


Wat ga je doen?
Als zorgbemiddelaar ben je als regisseur voor (toekomstige) cliënten, naasten en verwijzers het eerste aanspreekpunt voor het zorgbemiddelingsproces. Je informeert, adviseert, ondersteunt en weet oplossingen te vinden voor iedere zorgvraag waarbij je zowel het cliënt- als het organisatiebelang voor ogen hebt.
Je behandelt zorgaanvragen en beoordeelt of de gevraagde zorg geleverd kan worden binnen de randvoorwaarden. Je ondersteunt cliënten tijdens de wachtlijstperiode tot het verhuizen; en geeft informatie over wachttijden en procedures.
Je weet de hulpvraag van een cliënt te verduidelijken en te vertalen naar een aansluitend zorgaanbod en zorgt voor een passende indicatie. Daarnaast ondersteun je cliënten bij individuele problemen en vragen op maatschappelijk en psychosociaal gebied.

Je levert een zichtbare bijdrage aan de professionalisering van het eigen vakgebied en aan de ontwikkeling van ons zorgaanbod.
Met jouw communicatieve vaardigheden zorg je ervoor dat alle betrokkenen volledig geadviseerd en ingelicht zijn. En met jouw analytische blik integreer je jouw kennis op het gebied van zorgfinanciering, wachtlijstbeheer, beleid en marktwerking. Je bent continu in contact met (potentiële) cliënten, naasten van cliënten of wettelijk vertegenwoordigers, zorgkantoren en gemeenten.

Wij bieden jou een externe opleiding en interne begeleiding om je te ontwikkelen tot een volwaardige zorgbemiddelaar.

Vereisten

Wat breng jij mee?

Je weet de weg te vinden binnen de VVT wereld en bent in staat om de doelstelling van onze organisatie te realiseren.
Verder beschik je over de volgende competenties: oplossingsgericht, prioriterend,  stressbestendig, sociaal vaardig en beschik je over een goed inlevingsvermogen.
Verder voldoe je aan de volgende criteria:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de zorg;
 • Je bent een echte verbinder en netwerkt graag;
 • Je bent computervaardig en bezit over een goed analytisch vermogen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift;
 • Je staat stevig in je schoenen en kan jouw visie onderbouwen en verdedigen en kan omgaan met weerstanden en kritiek;
 • Je bent bij voorkeur beschikbaar op dinsdag en donderdag.Prima salaris, eindejaarsuitkering, fijne werk-privé balans en meer.

 • Prima bruto maandsalaris FWG 50 conform cao VVT, zij-instroomperiodiek;
 • Pensioenvoorzieningen via pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Diverse secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao VVT waaronder een MSKA regeling met o.a. een fietsplan, computerregeling of een compensatie op een sportschool-abonnement;
 • Fijne werk-privé balans;
 • Informele, verbindende werksfeer en prettige collega’s;
 • Ruimte voor eigen ontwikkeling en professionalisering.


Als zorgbemiddelaar kan je rekenen op een uitdagende functie, binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Jij geeft met jouw expertise (verder) vorm aan de functie, waarbij professionalisering voorop staat.


Over zorgcentra Meerlanden

Zorgcentra Meerlanden heeft 3 locaties gelegen in Badhoevedorp, Hoofddorp en Aalsmeer en voorziet een groot pakket aan diensten op het gebied van zorg, wonen en welzijn aan (kwetsbare) ouderen.


Onze kracht ligt in het kleinschalige van de organisatie. Een ondernemende mentaliteit wordt hier gecombineerd met oog voor mens en maatschappij. Bij ons staan kwaliteit van zorg, welbevinden en medezeggenschap centraal. Op dit moment werken wij hard aan de verdere professionalisering van onze organisatie.


Solliciteren
Zoek je een afwisselende baan waar je energie van krijgt? Stuur ons je CV en een brief via de sollicitatiebutton. Je kunt reageren tot  2oktober 2023. 
Wil je meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met Iris van Kempen, Zorgcentra Meerlanden via recruitment@zorgcentra-meerlanden.nl.


NB: Deze vacature wordt in eerste instantie intern uitgezet. Zorgcentra Meerlanden behoudt zich het recht om de vacature ook extern uit te zetten. In deze procedure hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid, altijd voorrang.
Bij de screening raadplegen we (soms ook) social media. Een referentie, diploma-check en een assessment kunnen (eventueel) onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Badhoevedorp/Hoofddorp/Aalsmeer
Zorgcentra Meerlanden

of

Badhoevedorp/Hoofddorp/Aalsmeer
Zorgcentra Meerlanden