Skip to content

Zorgbemiddelaar (20-24 uur per week)

BadhoevedorpZorgcentra Meerlanden

Functieomschrijving

Ligt jouw hart in de ouderenzorg en wil jij het verschil maken in zowel de ontwikkeling en bevordering van de klantinstroom?

Per 1 januari 2023 zoeken wij voor onze organisatie een Zorgbemiddelaar voor 20-24 uur per week

Wat ga je doen?
Als zorgbemiddelaar ben je als regisseur voor (toekomstige) cliënten, naasten en verwijzers het eerste aanspreekpunt voor het zorgbemiddelingsproces. Je informeert, adviseert, ondersteunt en weet oplossingen te vinden voor iedere zorgvraag waarbij je zowel het cliënt- als het organisatiebelang voor ogen hebt.
Je behandelt zorgaanvragen en beoordeelt of de gevraagde zorg geleverd kan worden binnen de randvoorwaarden. Je ondersteunt cliënten tijdens de wachtlijstperiode tot het verhuizen; en geeft informatie over wachttijden en procedures.
Je weet de hulpvraag van een cliënt te verduidelijken en te vertalen naar een aansluitend zorgaanbod en zorgt voor een passende indicatie. Daarnaast ondersteun je cliënten bij individuele problemen en vragen op maatschappelijk en psychosociaal gebied.

Je levert een zichtbare bijdrage aan de professionalisering van het eigen vakgebied en aan de ontwikkeling van ons zorgaanbod.
Met jouw communicatieve vaardigheden zorg je ervoor dat alle betrokkenen volledig geadviseerd en ingelicht zijn. En met jouw analytische blik integreer je jouw kennis op het gebied van zorgfinanciering, wachtlijstbeheer, beleid en marktwerking. Je bent continu in contact met (potentiële) cliënten, naasten van cliënten of wettelijk vertegenwoordigers, zorgkantoren en gemeenten.

Vereisten

Wat breng jij mee?

Allereerst heb je affiniteit met de doelgroep ouderen. Je weet de weg te vinden binnen de VVT wereld en bent in staat om de doelstelling van onze organisatie te realiseren.
Verder beschik je over de volgende competenties: oplossingsgericht, prioriterend, stressbestendig, sociaal vaardig en beschik je over een goed inlevingsvermogen.
Verder voldoe je aan de volgende criteria:

 • Je hebt minimaal een (relevante) afgeronde hbo-opleiding, binnen een gezondheidszorgrichting. Bijvoorbeeld: Gedrag & Maatschappij of Zorg en Welzijn;
 • Je hebt kennis van het gezondheidsrecht (Wlz, Wmo, Zvw) met aanvullende kennis op het gebied van het sociaal domein: wonen, zorg, welzijn, langer thuis wonen, de zorgmarkt, het aanvragen van WlZ-indicaties toegespitst op cliënt instroom bij het CiZ;
 • Je hebt Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke rol binnen de zorgbemiddeling;
 • Je bent een echte verbinder en netwerkt graag;
 • Je bent computervaardig en bezit over een goed analytisch vermogen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift;
 • Je staat stevig in je schoenen en kan jouw visie onderbouwen en verdedigen en kan omgaan met weerstanden en kritiek;
 • Je bent bij voorkeur beschikbaar van woensdag t/m vrijdag.

Wat bieden we jou?

Als zorgbemiddelaar kan je rekenen op een uitdagende functie, binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Jij geeft met jouw expertise (verder) vorm aan de functie, waarbij professionalisering voorop staat.
Verder bieden wij:

 • Een jaarcontract voor 20-24 uur per week. Na gebleken geschiktheid wordt deze omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een passend salaris in FWG 50 (maximaal € 3.942,-bruto per maand op fulltime basis) conform cao VVT. Anciënniteit is afhankelijk van ervaring;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 % en 8% vakantiegeld;
 • Pensioenvoorzieningen via pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Diverse secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao VVT waaronder een MSKA regeling met o.a. een fietsplan, computerregeling of een compensatie op een sportschool-abonnement;
 • Gratis parkeerruimte voor de deur van onze locatie en een tegemoetkoming in de reiskosten.

Over zorgcentra Meerlanden

Zorgcentra Meerlanden heeft 3 locaties gelegen in Badhoevedorp, Hoofddorp en Aalsmeer en voorziet een groot pakket aan diensten op het gebied van zorg, wonen en welzijn aan (kwetsbare) ouderen.

Onze kracht ligt in het kleinschalige van de organisatie. Een ondernemende mentaliteit wordt hier gecombineerd met oog voor mens en maatschappij. Bij ons staan kwaliteit van zorg, welbevinden en medezeggenschap centraal. Op dit moment werken wij hard aan de verdere professionalisering van onze organisatie.

Enthousiast? Solliciteer direct!
Stuur je cv en onderbouwende motivatiebrief uiterlijk in voor maandag 10 oktober 2022 in via de sollicitatiebutton van deze vacature.

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kan je contact opnemen met Marian Boelrijk, Zorgbemiddelaar Zorgcentra Meerlanden via: 085-27 36 399.

NB: Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. In deze procedure hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid, altijd voorrang.
Bij de screening raadplegen we (soms ook) social media. Een referentie, diploma-check en een assessment kunnen (eventueel) onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Het overleggen van een "Verklaring omtrent gedrag"(VOG) maakt standaard onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt
niet op prijs gesteld.


Badhoevedorp
Zorgcentra Meerlanden

of

Badhoevedorp
Zorgcentra Meerlanden