Skip to content

Verpleegkundige (wijkzorg)

Hoofddorp, Badhoevedorp, AalsmeerWijkzorg

Functieomschrijving

Komen de muren van een afdeling al op je af? Kom dan naar de wijk! Met de wind door je haren op de fiets of racen in onze elektrische auto's om de beste zorg te leveren bij de cliënt thuis. Dankzij jou kunnen zij thuis blijven wonen. In de wijk, dat is waar het gebeurt! Binnen deze functie maak je ontzettend veel mee, omdat je bij mensen thuiskomt. Je raakt bekend met de buurt waarin je werkt en de bewoners die je bezoekt. Het opbouwen van een band? Dat gaat eigenlijk vanzelf. Je speelt namelijk een belangrijke rol in het leven van je cliënt. Ook de leuke gesprekken die jij met je cliënt voert, dragen hieraan bij.


Ga aan de slag bij Zorgcentra Meerlanden. Mogelijkheden voor:

 • 18-36 uur per week in één van onze drie vast teams
 • Werken in de wijkflexpool (uren in overleg)Een werkdag in de wijk

Als verpleegkundige in de wijkzorg heb je zowel dag- als avonddiensten. Hoe jouw werkdag er precies uitziet? Dat is afhankelijk van het rooster. In de ochtend help je je cliënt bijvoorbeeld met het aankleden en douchen, waar je je in de middag bezighoudt met verpleegtechnische handelingen zoals zwachtelen of het inbrengen van een nieuwe katheter. Het uittrekken van de compressiekousen en het toedienen van de medicatie, zijn werkzaamheden die je verricht tijdens je avonddienst. Naast de zorgtaken, zijn er ook andere werkzaamheden die je oppakt. 
Zoals, het schrijven van een heldere overdracht en het onderhouden van goed contact met de familie en de huisarts van je cliënt tot het uitvoeren van evaluatiegesprekken en indicaties. Het werken in de wijk is alles behalve saai, elke dag staat er weer een nieuwe uitdaging voor je klaar. Het is altijd maar afwachten wat er achter de voordeur zich bevindt. Ben jij klaar voor die uitdaging? 


Waar ga je werken?

Jij wordt onderdeel van een kleinschalige, platte organisatie waar je gewaardeerd wordt door bewoners, collega’s en leidinggevenden. Heb je een goed idee? Laat het weten en we kijken samen hoe we deze in de praktijk kunnen brengen. Jouw ontwikkeling vinden we belangrijk. Wil je een opleiding doen, een stap omhoog of een specialisatie? Het is mogelijk. Ons motto is niet voor niets: “Zorgen doen we met en voor elkaar”. Daarom mag je van ons verwachten dat wij ook goed voor jóu zorgen.


Ontmoet je collega

Ruth van Dam, Leidinggevende in de wijkzorg.

"Mijn carrière begon ooit als broodmeisje in een zorgorganisatie, waar ik op mijn 41e de opleiding tot verzorgende IG gevolgd heb. Na het behalen van mijn diploma heb ik de overstap gemaakt naar Zorgcentra Meerlanden. Daar hebben ze mij de kans gegeven om een wijkteam op te zetten in Aalsmeer, deze kans heb ik met beide handen gegrepen. In die tijd kreeg ik ook de mogelijkheid om door te leren tot verpleegkundige met de wondzorgspecialisatie.
Op dit moment ben ik leidinggevende bij het wijkteam en neem ik deel aan het locatie managementteam. Zorgcentra Meerlanden heeft mij laten zien waar ik toe in staat ben en heeft mij de kansen en begeleiding gegeven om door te groeien."


Lees de verhalen van deze collega’s ook eens!
Vereisten

Wat breng je mee?

 • Een diploma verpleegkundige niveau 4 of 5;
 • Ervaring en/of affiniteit met ouderenzorg;
 • Samenwerking en goede communicatie staan bij jou voorop;
 • Je bent sociaal en flexibel ingesteld. Jouw empathisch vermogen zorgt ervoor dat je oog hebt voor de behoeftes van cliënten en teamleden;
 • Je hebt coachende kwaliteiten, waarmee je je teamgenoten helpt in hun ontwikkeling.

Wat bieden we jou?

 • Eerst een jaarcontract op flexibele basis. Ben jij happy en wij ook? Dan krijg je daarna een vast contract;
 • Een dienstverband van minimaal 18 uur per week. Meer mag natuurlijk ook!
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO VVT én een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Scholing om je vakkundigheid actueel te houden en je verder te ontwikkelen.
 • Gezellige personeelsuitjes en personeelsvoordelen, zoals een aantrekkelijk fietsplan, computerregeling of compensatie op je sportschool-abonnement.

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Reageer dan snel via de <sollicitatiebutton>.

Meer weten?
Dat kan! Neem contact op met Sipke Golstein, via 020-247 02 73.

Het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de aanstellingsprocedure

Hoofddorp, Badhoevedorp, Aalsmeer
Wijkzorg

of

Hoofddorp, Badhoevedorp, Aalsmeer
Wijkzorg