Skip to content

Verpleegkundige (wijkzorg)

BadhoevedorpWijkzorg

Functieomschrijving

Komen de muren van een afdeling op je af? Kom dan gezellig naar de wijk! Met de wind door je haren op de fiets of racen in onze elektrische auto's om de beste zorg te leveren bij de cliënt thuis. Dankzij jou kunnen zij thuis blijven wonen! In de wijk, dat is waar het gebeurt! 


Wat ga je doen?

Binnen deze functie maak je ontzettend veel mee, omdat je bij mensen thuiskomt. Je raakt bekend met de buurt waarin je werkt en de bewoners die je bezoekt. Het opbouwen van een band? Dat gaat eigenlijk vanzelf. Je speelt namelijk een belangrijke rol in het leven van je cliënt. Ook de leuke gesprekken die jij met je cliënt voert, dragen hieraan bij.


Als Verpleegkundige in de wijkzorg heb je zowel dag- als avonddiensten. Hoe jouw werkdag er precies uitziet? Dat is afhankelijk van het rooster. In de ochtend help je je cliënt bijvoorbeeld met het aankleden en douchen, waar je je in de middag bezighoudt met verpleegtechnische handelingen zoals zwachtelen of het inbrengen van een nieuwe katheter. Het uittrekken van de compressiekousen en het toedienen van de medicatie zijn werkzaamheden die je verricht tijdens je avonddienst. Naast de zorgtaken zijn er ook andere werkzaamheden die je oppakt, zoals het schrijven van een heldere overdracht en het onderhouden van goed contact met de familie en de huisarts van je cliënt en het uitvoeren van evaluatiegesprekken en indicaties. Het werken in de wijk is alles behalve saai, elke dag staat er weer een nieuwe uitdaging voor je klaar. Het is altijd maar afwachten wat er achter de voordeur zich bevindt. Ben jij klaar voor die uitdaging?

Ontmoet je collega

Ruth van Dam, Leidinggevende in de wijkzorg.

"Mijn carrière begon ooit als broodmeisje in een zorgorganisatie, waar ik op mijn 41e de opleiding tot verzorgende IG gevolgd heb. Na het behalen van mijn diploma heb ik de overstap gemaakt naar Zorgcentra Meerlanden. Daar hebben ze mij de kans gegeven om een wijkteam op te zetten in Aalsmeer, deze kans heb ik met beide handen gegrepen. In die tijd kreeg ik ook de mogelijkheid om door te leren tot verpleegkundige met de wondzorgspecialisatie.
Op dit moment ben ik leidinggevende bij het wijkteam en neem ik deel aan het locatie managementteam. Zorgcentra Meerlanden heeft mij laten zien waar ik toe in staat ben en heeft mij de kansen en begeleiding gegeven om door te groeien".

Vereisten

Wat bieden wij jou?

  • Een dienstverband van minimaal 18 uur per week. Meer mag natuurlijk ook!
  • Eerst een jaarcontract. Ben jij happy en wij ook? Dan krijg je daarna een vast contract
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO VVT, FWG 45 én een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Een mooi secundair arbeidsvoorwaardenpakket, waar we je graag alles over vertellen!
  • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen met passende opleidingen en trainingen


Wat breng je mee?

  • Een diploma Verpleegkundige niveau 4 of 5
  • Ervaring en/of affiniteit met ouderenzorg
  • Samenwerking en goede communicatie staan bij jou voorop
  • Je bent sociaal en flexibel ingesteld. Jouw empathisch vermogen zorgt ervoor dat je oog hebt voor de behoeftes van cliënten en teamleden
  • Je hebt coachende kwaliteiten, waarmee je je teamgenoten helpt in hun ontwikkeling


De organisatie

Zorgcentra Meerlanden is in 1968 opgericht en bestaat uit drie locaties, namelijk De Meerwende in Badhoevedorp, De Meerstede in Hoofddorp en ’t Kloosterhof in Aalsmeer. Je krijgt de kans om onderdeel te worden van een kleinschalige, platte organisatie waar je gewaardeerd wordt door bewoners, collega’s en leidinggevenden.


Heb je een goed idee? Laat het ons weten en we kijken samen hoe we dit in de praktijk kunnen doorvoeren. Een ondernemende mentaliteit wordt bij ons gecombineerd met oog voor mens en maatschappij. Bij ons staan kwaliteit van zorg, welbevinden en medezeggenschap centraal. Ons motto is dan ook ‘Zorgen doen we met en voor elkaar’. Daarom mag je van ons verwachten dat wij ook goed voor jóu zorgen.


Onze medewerkers kunnen natuurlijk het beste vertellen hoe het is om bij Zorgcentra Meerlanden te werken. Neem daarom een kijkje bij collega’s vertellen om hun ervaringen te lezen!


Enthousiast? Solliciteer direct!

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Reageer dan meteen op deze vacature via de button ‘solliciteren’ en deel je CV en korte motivatie met ons.


Ons sollicitatieproces ziet er als volgt uit:Als je vragen hebt of meer informatie wilt over de functie, kun je contact opnemen met Sipke Golstein (Programmamanager) op telefoonnummer 020 247 02 73 of mailen naar recruitment@zorgcentra-meerlanden.nl.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. In deze procedure hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid, altijd voorrang. Het aanleveren van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is onderdeel van de aanstellingsprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt
niet op prijs gesteld.

Badhoevedorp
Wijkzorg

of

Badhoevedorp
Wijkzorg