Skip to content

Casemanager Dementie

BadhoevedorpZorgcentra Meerlanden

Functieomschrijving

Ben jij bekend met dementie en help jij graag ouderen in dit proces? Kan jij goed communiceren en weet jij mensen op hun gemak te stellen? Lees dan snel verder!


Wat ga je doen?

Al Casemanager Dementie bij De Meerwende speel je een belangrijke rol als eerste aanspreekpunt voor bestaande en nieuwe cliënten, hun mantelzorgers en verwijzers (bijv. ziekenhuizen, huisartsen, POH en WMO consulent het centraal aanmeldpunt vanuit de Gemeente Haarlemmermeer). Je levert een bijdrage aan de deskundigheidsbevordering rondom dementie binnen de extramurale en intramurale zorg en daarnaast neem je deel aan projecten, zoals het Alzheimer Café van De Meerwende.


Je hebt gedurende het gehele zorgtraject van een cliënt een ondersteunende rol en zorgt ervoor dat de zelfstandigheid en waardigheid van de cliënt altijd op de eerste plaats komen. De situaties waarmee je als Casemanager Dementie te maken krijgt kunnen soms lastig of complex zijn. Jij laat je hierdoor niet uit het veld slaan en gaat altijd op zoek naar het beste advies. Met jouw kennis en vasthoudendheid zorg je ervoor dat de cliënt zo lang mogelijk op een prettige manier thuis kan blijven wonen. Wanneer dit niet meer mogelijk is, begeleid je de cliënt naar een woonzorgcentrum en ondersteun je hen in dit volledige proces.


Maar hoe komt jouw werkdag eruit te zien? Hieronder een korte sfeerimpressie:


Jouw werkweek start bij De Meerwende in Badhoevedorp waar je de werkdag begint met een lekker bakje koffie of thee en even bijkletst met collega’s. Daarna start je de computer op en neemt even je mail door. Nadat je de urgente mails hebt beantwoord, loop je richting een vergaderzaal voor een teamoverleg met de casemanagers. Na dit overleg loop je even bij een cliënt op de afdeling langs, want deze cliënt heb jij geholpen in het proces van zelfstandig wonen naar een woonzorgcentrum. De cliënt is tevreden over haar kamer en bedankt je voor jouw hulp. Inmiddels is het alweer tijd om te lunchen! Samen met collega’s geniet je van een (gratis) kopje soep en een lekker broodje in de brasserie. Na de lunch heb je een afspraak buiten de deur. Het gaat om een cliënt die je al een tijdje begeleid. Samen met de mantelzorgers ga je de huidige situatie bespreken en kijken of er iets in de zorg aangepast moet worden. Twee uurtjes later ben je weer terug bij De Meerwende. Vandaag is er Alzheimer Café en drink je gezellig kopjes koffie of thee met cliënten en hun mantelzorgers. Aan het einde van de dag vertrek je met een voldaan gevoel richting huis!

Vereisten

Wat bieden wij jou?

  • Eerst een jaarcontract. Ben jij happy en wij ook? Dan krijg je daarna een vast contract
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO VVT, FWG 50 én een eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Een mooi secundaire arbeidsvoorwaardenpakket, waar we je graag alles over vertellen!
  • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen met passende opleidingen en trainingen


Wat breng je mee?

  • Een HBO of MBO diploma Welzijns- of Maatschappelijk werk/Verpleegkunde aangevuld met post HBO opleiding Casemanagement Dementie (of bereidheid deze te volgen)
  • Een aantal jaar relevante werkervaring
  • Je hebt ervaring in het plannen, begeleiden en ontwikkelen van medewerkers en leerlingen
  • Je bent zelfstandig, doortastend, resultaatgericht en hebt een probleemoplossend vermogen
  • Ervaring in de zorgbranche of met non-profit organisaties is een pré


De organisatie

Zorgcentra Meerlanden is in 1968 opgericht en bestaat uit drie locaties, namelijk De Meerwende in Badhoevedorp, De Meerstede in Hoofddorp en ’t Kloosterhof in Aalsmeer. Je krijgt de kans om onderdeel te worden van een kleinschalige, platte organisatie waar je gewaardeerd wordt door bewoners, collega’s en leidinggevenden.


Heb je een goed idee? Laat het ons weten en we kijken samen hoe we dit in de praktijk kunnen doorvoeren. Een ondernemende mentaliteit wordt bij ons gecombineerd met oog voor mens en maatschappij. Bij ons staan kwaliteit van zorg, welbevinden en medezeggenschap centraal. Ons motto is dan ook ‘Zorgen doen we met en voor elkaar’. Daarom mag je van ons verwachten dat wij ook goed voor jóu zorgen.


Onze medewerkers kunnen natuurlijk het beste vertellen hoe het is om bij Zorgcentra Meerlanden te werken. Neem daarom een kijkje bij collega’s vertellen om hun ervaringen te lezen!

Enthousiast? Solliciteer direct!

Wil jij onderdeel uitmaken van ons team? Reageer dan meteen op deze vacature via de button ‘solliciteren’ en deel je CV en korte motivatie met ons.


Ons sollicitatieproces ziet er als volgt uit:Als je vragen hebt of meer informatie wilt over de functie, kun je contact opnemen met Sipke Golstein (Programmamanager) op telefoonnummer 020 247 02 73 mailen naar recruitment@zorgcentra-meerlanden.nl. 

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. In deze procedure hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid, altijd voorrang. Het aanleveren van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is onderdeel van de aanstellingsprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt
niet op prijs gesteld.

Badhoevedorp
Zorgcentra Meerlanden

of

Badhoevedorp
Zorgcentra Meerlanden